Hej! Wat maakt dit stukje Drenthe nou zo bijzonder?

Ervaar de verbintenis met Scandinavië

In de omgeving van Camping Padjelanta is van alles te beleven. Ontdek de wildernis, Nationale Parken en leuke uitstapjes. Bekijk onze tips!

Vledderveld

Vledderveld

Wandel de Trage Tocht

Schuin tegenover de camping wandel je zo het bos, Vledderveld, in. Dwaal langs de bomen of wandel de Trage Tocht van 12 kilometer.
Het Bosbad

Het Bosbad

Zwemmen in de buitenlucht

Zwemmen, duiken, ravotten...in het Bosbad kan het allemaal (en dat op 5 minuten fietsafstand)! Hier kun je lekker buiten zwemmen en spelen.
Koloniën van Weldadigheid

Koloniën van Weldadigheid

UNESCO werelderfgoed status

De Koloniën van Weldadigheid hebben in 2021 een UNESCO werelderfgoed status gekregen. Het grootste oppervlak van de Koloniën van Weldadigheid ligt in Drenthe, in Veenhuizen, Fredriksoord en Wilhelminaoord.
Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld

Ontdekkingstocht door Drenthe

In alle stilte wandel of fiets je door het grootste natte heidegebied van West-Europa. Spot vogels, bewonder de natuur of bekijk de schaapskudde.
Nationaal Park Weerribben - Wieden

Nationaal Park Weerribben - Wieden

Door het moeras struinen

Varen, wandelen, fietsen... In dit enorme meren- en moerasgebied in Overijssel kan het allemaal. Welke tocht kies jij? Vanuit de camping organiseren we in het hoofdseizoen kanotochten in Giethoorn.
MBT-route

MBT-route

Nieuw in Vledder

Er is nieuwe mountainbikeroute uitgezet vlak bij onze camping. De route start in het dorpje Vledder. Die moet je natuurlijk even gaan ontdekken!
Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Ontdek de mooiste plekjes

De beste manier om onze prachtige omgeving te ontdekken is via het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk. Bij de receptie vind je ook zelfgemaakte fietstochten!
Vleddermarkt

Vleddermarkt

Elke dinsdag in de zomervakantie

Elke dinsdag in de zomervakantie (van 12 juli tot 16 augustus) is de Vleddermarkt. Struin langs de gezellige marktkramen, een leuke kinderrommelmarkt en livemuziek!
Klimbos Appelscha

Klimbos Appelscha

Leef je helemaal uit!

Klimmen en klauteren in de buitenlucht van Drenthe. Spannende klimparcours midden in de natuur, durf jij het aan?
De Drentse Koe

De Drentse Koe

Spelen op de boerderij

De kinderen kunnen o.a. klimmen en klauteren (boven de koeien!), dwalen in het maisdoolhof, spetteren in de waterspeeltuin en dieren knuffelen in de dierenweide.
Binnenzwembad

Binnenzwembad

Spring in het water

Zin in een duik in het zwembad, maar is het buiten geen lekker weer? Spring dan in de auto naar het binnenzwembad in Steenwijk (op een kwartiertje rijafstand van de camping)!
Musea

Musea

Meer zien, leren en beleven

Onze oerprovincie barst van de verhalen die je in musea kunt beleven. Bezoek de Hunebedden, Miramar Zeemuseum, Museum Valse Kunst, Vlechtmuseum, OERmuseum, Nationaal Gevangenismuseum en de Proefkolonie.
Beleefpark Dwingeloo

Beleefpark Dwingeloo

Actief door de bossen of in het water

Beleef avonturen in het bos of in het water in Dwingeloo. Spelen, klimmen, klauteren, zwemmen... Ontdek het zelf!
Heerenveen

Heerenveen

Sfeervolle stad met een rijke historie

Gezellige winkels, restaurants, terrasjes en historische gebouwen. Ontdek het tijdens een bezoekje aan deze sfeervolle stad.

Steenwijk

Steenwijk

Waar je de historie voelt

Dwaal door de historische steegjes van Vestingstad Steenwijk of over de stadswallen. Leuk voor een terrasje, uiteten of om te winkelen.
Spokeplas

Spokeplas

Neem een verfrissende duik!

Niets is lekkerder dan een verfrissende duik op zonnige zomerdagen om af te koelen, of juist lekker zonnebaden op het zandstrand.
Aekingermeer

Aekingermeer

Écht in de natuur zwemmen

Midden tussen de bomen, in het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het diepe Aekingermeer.
Hunebedden in Havelte

Hunebedden in Havelte

Historie op de Havelterberg

Dit hunebed is het op twee na grootste hunebed van Nederland! Je vindt D53 in een grote natuurgebied, waar in de oorlog een Duits vliegveld was. Vlak bij staat ook een schaapskooi, grote speeltuin, minigolfbaan en theehuis met snackbar.
WILDLANDS Emmen

WILDLANDS Emmen

Een spannende ontdekkingstocht

Bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen maak je een bijzondere wereldreis in één dag! Reis door de savanne, de jungle en ga op een spannende poolexpeditie.
De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve

Een explosie van kleur

Kijk je ogen uit! Bewonder vlinders in de vlindertuin, ontdek allerlei prachtige tropische orchideeën en ontdek samen met de kinderen de overdekte speeltuin.
Taman Indonesia

Taman Indonesia

Klein dierenpark in Kallenkote

Taman Indonesia is een klein dierenpark in Kallenkote. Geniet hier van verschillende dieren, cultuur, flora en vergeet ook vooral niet om wat lekkers te bestellen uit de Indonesische keuken.
Stellingenpad

Stellingenpad

Wandelroute naast de camping

Bewandel de mooie route vanaf de camping. Etappe 1 eindigt in Vledder en etappe 2 begint in Vledder. Het is zeker de moeite waard om dit te bewandelen.